2014′ e Umutla Girelim

86

 

Bugün  Ocak 2014. Yepyeni bir yıl. Her yeni güzeldir. Güzellikler getirir, iyilikler getiriri. 2014 de iyilik mutluluk ve huzur getirecektir. 2014´e girerken bembeyaz sayfalar açmalıyız.y karamsarlığı bir kenara bırakıp yeni bir umut yeni bir heyecan yeni bir çalışma azmi ortayla koyup her şeye rağmen 2014 ü başarılı geçirmenin plan ve programlarını yapmalıyız. Gerçekten hem ülkemiz hem dünya büyük bir sorun ve sıkıntı içerisinde. Savaşlar, ekonomik ve siyasi krizler insanlık ve dünyayı tehdit ediyor. Gerçekten 2014 e dünya ve Türkiye büyük bir sorun ve sıkıntıyla giriyor. Ama zararı yok. Sıkıntıları sorunları çözmek için öncelikle moralimiz düzgün olmalı. Moralimizi bozmadan sorun ve sıkıntıların üzerine azimle gitmeliyiz. Buradan tüm okurlarıma seslenmek istiyorum: 2014 hedeflerini ortaya koyup plan ve programlar yapmalıyız. Sorun ve sıkıntıları dert etmeden nasıl bir başarı ortaya koyabilirizin hesap kitabını yapmalıyız. 
SEÇİM YILI 2014

2014 ün seçimler yılı olacağını daha öncede yazmıştık. Aslında seçimler yeni bin başlangıç. 2014 de yeni Belediye başkanları yeni muhtarlar iş başı yapacak. Yeni Bir cumhurbaşkanı seçeceğiz. Muhtemel bir enken genel seçimde de yeni Milletvekilleri, yeni bakanlar kurulu ve yeni başbakan seçilecek. Deyim yerindeyse 2014 her bakımdan yepyeni bir yıl olacak. Bu bakımdan 2014’ün Türkiye içinde yepyeni bir yıl olacağı umut ve heyecanını yaşayacağız.

Evet 2014 her bakımdan yeni bir yıl. Bugün yeni yılın ilk günü. Hiçbir dert ve sorunu aklımıza getirmemeliyiz. Yepyeni bir heyecan ve mutlulukla 2014’ün planlarını yapalım. En önemlisi moralimizi en üst seviyede tutup 2014’ün her bakımdan başarılı geçirmenin hesap ve kitabını paylaşarak bugünden itibaren çalışmaya başlayalım.

GÜZEL BİR YIL OLSUN

2013 yılı dün gece geride kaldı ve ülkemiz yeni bir yıla daha girmenin sevincini yaşadı. Geride kalan 2013 yılı tebessümle değil acı hatıralarla anılacak. Bir çok ünlü ismin hayatını kaybettiği, sansasyonel bir çok olayın yaşandığı 2013 yılı Gebze bölgesi ve Kocaeli’de de olumsuz olaylarla geçti. 2013’de çevre felaketleri, sanayi ve orman yangınları, cinayetler, ölümler, siyasi tartışmaların yaşandığı ilimizde herkes yeni yıla umutlu gözlerle bakıyor.

2014 HAREKETLİ GEÇECEK

2014 yılı tüm bu tartışmaların arasında oldukça hareketli bir yıl olarak geçecek. Bu hareketin göbeğinde ise hiç kuşkusuz seçimler olacak. Önce mart ayında yerel seçimler yapılacak, yaz aylarında da Cumhurbaşkanlığı seçimi heyecanı yaşanacak. Yerel seçimler için partilerin aday belirleme sürecinin sonuna geldiğini şu günlerde seçim ateşinin Gebze bölgesinde yeni yılda bir hayli yükselmesi bekleniyor. Güzel bir yıl olmasını dilediğimiz 2014’de başta Kocaeli olmak üzere Gebze bölgesinde çevre felaketlerinin yaşanmadığı, acı kayıpların yaşandığı, dostluk ve sevginin hüküm sürdüğü, eğitim, trafik, sağlık sorunlarının çözümü için gerekli adımların atıldığı bir yıl temennisinde bulunuyoruz. Gebze Gazetesi olarak tüm okurlarımızın yeni yılını kutluyor, sağlık, huzur ve başarı dolu bir yıl diliyoruz.

Evet bu duygu  ve dileklerimle okurlarımızın yeni yılını kutluyor, sağlık, başarı ve huzur dolu bir yıl olmasını temenni ediyorum.